На кожній залізній каністрі Idemitsu вказано два батч-коди. Як правило, один розміщений вгорі каністри — відповідає за дати виробництва оливи. Інший на дні каністри відповідає за дату виробництва тари. Давайте розберемо з прикладу. Виробник тари Nagao Seikan.

Батч-код виробництва каністри Idemitsu виглядає так:

1827KNSC

[1] — рік виробництва каністри — 2021.

[8] — номер місяця виробництва каністри - серпень.

[27] — число місяця виробництва каністри - 27ме число відповідно.

NSC - Nagao Seikan, Chiba

NSW - Nagao Seikan, Wakayama

Батч-код виробництва масла Idemitsu виглядає ось так:

17A2101Z8W[*]

Якщо є 11 символ [*], ми його просто не враховуємо. Як правило код таки 10ти значний.

Дата виготовлення масла та заливка його у сховище (але не розлив у каністру!):

[1] — рік виготовлення оливи — 2021 рік.

[7] — номер місяця виготовлення оливи — липень.

Тепер дата розливу безпосередньо в каністру:

[8] — номер місяця розливу масла в каністру — серпень.

[W] — дата розливу оливи в каністру, згідно таблиці — 30те число:

Дата розливу 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Позначення 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A
Дата розливу 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Позначення B C D E F G H J K L
Дата розливу 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Позначення M N P Q R S T U V W
Дата розливу 31
Позначення X

Зверніть увагу, що в маркуванні дати розливу оливи в каністру виключені літери «I» та «O», тому що їх легко сплутати з одиницею та нулем. Таким чином, каністра виготовлена 27 серпня, а масло до неї потрапило 30 серпня 2021 року.